Beijing

On the road again…

Denne gang er formålet med turen at spise overdrevne mængder ris, opleve verdens (vil nogen sige) klammeste mennesker, se hvad al postyret omkring ham der Mao egentlig går ud på samt at spise Peking and.

Rejsen går denne gang til hovedstaden i verdens mest folkerige nation, også kendt som “riget i midten”, altså Kina.

Kina!
Kina!

Da vi fik samlet et rimeligt anstændigt antal point sidst vi fløj med Emirates, valgte vi at flyve med dem igen – Jeg kan dog afsløre, at muligheden for at flyve med Airbus A380 også var en stærkt medvirkende faktor 🙂
Som en rutineret rejsende (eller nørd) ville skrive, er ruten CPH-DXB-PEK – Eller som normale mennesker ville skrive – København-Dubai-Beijing.
Emirates havde et ret godt tilbud, så vi valgte at booke sæder “forrest” i flyet *hint*….

På en Emirates Airbus A330, ser de forreste sæder således ud:

Emirates First Class på A330-200
Emirates First Class på A330-200

 

Emirates opererer med “Dine on demand” fra et a la carte menukort, og festen starter med en appetizer…

Appetizer
Appetizer

Forret – “Would you care for another glass of Dom Perignon Mr. Blom?” – Jooo tak, siden du nu presser mig 🙂

Caviar... Naturligvis!
Caviar… Naturligvis!

Jeg valgte kalvemørbrad til hovedret:

Kalvemørbrad
Kalvemørbrad
Man skal altid huske at spise ost :-)
Man skal altid huske at spise ost 🙂
Kaffe skal der til
Kaffe skal der til

Alt i alt 6 ganske rare timer i selskab med Emirates multi-etniske og meget servicemindede personale.
Vel ankommet til Dubai´s MEGA store lufthavn, og med udsigt til 3 timers ventetid, satte vi kursen mod Emirates “dem der sidder forrest” lounge 🙂
Efter at have forsvaret mit “dansk mester i buffet” bælte, besluttede jeg at tage et brusebad (selvfølgelig kan man det) for at friske lidt op oven på den første del af turen.

Emirates hører hjemme i Dubai, og det mærker man tydeligt når man er der – Man kan dårligt rejse sig før der er en eller anden med et Emirates badge der siger “May I help you sir”?
Emirates lægger ikke skjul på, at de er temmeligt stolte af deres Airbus A380 flåde som pt. tæller 80+ stk, så skal man flyve med den, er der naturligvis direkte adgang til flyet fra loungen…. Ikke noget med at mænge sig med “dem der sidder nedenunder” 🙂
Jeg har set diverse TV programmer om A380, men jeg har aldrig set den i virkeligheden – Lad mig bare sige…. Den er STOR, så stor at boarding (nedenunder), nærmest er som lang lørdag i Bilka Ishøj!

Emirates A380
Emirates A380

Jeg var ærligt talt noget spændt på at se flyet indefra, og det skulle vise sig at jeg allerede blev imponeret da vi nåede døren til flyet 🙂
Man bliver ikke tiltalt ved navn og fulgt til sit sæde når man sidder nedenunder, næh nej!

Emirates er et af de få selskaber der tilbyder såkaldt private suiter ombord på A380, men ikke nok med det, man kan gudhjælpemig også gå i bad ombord!
Det skulle naturligvis prøves 🙂

Badeværelset
Badeværelset

 

Selvom jeg havde ret travlt med at trykke på knapper, fik jeg alligevel taget et par billeder samt lidt video af herlighederne 🙂

 

 

Indbygget køleskab 🙂

Inden afgang bliver man budt på en drink samt arabisk kaffe og dadler – Emirates er trods alt arabisk…
Efter jeg havde fundet mig til rette i suite 02K, blev der udleveret det obligatoriske “tager-man-mon-det-med-hjem kit” bestående af pyjamas, toilet taske (med Bvlgari produkter), slippers samt andre lækkerier, blev den ret så ekstravagante a la carte menu delt ud.

Morgenmad
Morgenmad
Det hele skal prøves!
Det hele skal prøves!
Videre
Videre

Mad og service var fantastisk hele vejen igennem, det er nu rart at få serveret lune pandekager og cappucino i 10 kilometers højde 🙂

Sådan skal det være
Sådan skal det være

Vel ankommet til Beijing og med en forventning om at OL havde gjort noget godt for kinesernes engelsk færdigheder, fik vi hentet baggagen og okset ud til taxi holdepladsen.
MEN…. Allerede der gik det galt….. Chaufføren fattede ikke en hvede, men han lignede til gengæld en der var faldet ned fra månen – Det endte med han måtte ringe til hotellet for at finde vej – Flot Einstein!

Ankomst til hotellet, udemærket sted, omend lidt standard som det må forventes når man booker Holiday Inn.

En smule trætte ovenpå rejsen, bestemte vi os for at få noget mad på en lokal restaurant, det skulle jo ikke være så svært…. Troede vi!
Man føler sig altså lidt som en knold når man forsøger at bestille mad ved at pege på billeder… Jeg bestilte i øvrigt 2 colaer og fik serveret 2 glas kogende vand!

Hvad er det?
Hvad er det?

Tidligt op første dag, og så afsted mod Beijings nok mest populære seværdighed, Den Forbudte By.

Beijing er fra gammel tid opbygget symmetrisk i rektangler med gader der går vinkelret på hinanden. Den Forbudte By der ligger i centrum af Kejserbyen, blev bygget i overenstemmelse med gamle regler, hvor de kinesiske huse, byer og paladser er bygget efter en blanding af tro på ånder astrologi, astronomi og geologi. For at beskytte boligen mod de onde ånder og give et bedere liv, benyttes begrebet Feng Shui ”vind og vand”.

Den Forbudte By er det største område bygget efter Feng Shui princippet. Hver detalje i paladskomplekset er blevet undersøgt og godkendt af de bedste Feng Shui præster af tiden.

Den Forbudte By blev bygget i overenstemmelse med før nævnte Feng Shui principper, samt gamle regler, der blandt andet præciserer, at de vigtigste bygninger bør tilpasses en lang lige akse fra syd til nord, flankeret af et symetrisk arrangement af mindre strukturer på paralle akser.

I centrum ligger så først Kejserbyen, hvor høje embedsmænd residerede og inde i kejserbyen ligger så Den Forbudte By (Gugong), hvor over 24 kejsere i Ming og Qing dynastierne har boet. Den Forbudte By, også kaldet Paladsmuseet. Navnet har det fået, fordi det i 500 år var forment almindelige borgere adgang. Grundlagt af Kejser Yongle og bygget af op mod 1 million arbejdere i årene 1406 til 1420 var det en verden for sig, styret af paladseunukker. Paladset er gået op i røg mange gange, og de fleste af de nuværende bygninger er fra det 18. århundrede.

Bymuren i Beijing var et fæstningsværk der blev bygget omkring 1435. Den var 23,5 km lang. Bredden af muren på jordniveau var 20 m og på toppen var den 12 m. Muren var 15m høj, og havde ni porte.

Denne mur stod ir næsten 530 år, men i 1965 blev det meste af muren fjernet for at gøre plads til en ringvej rundt om Beijing. Kun i den sydøstlige del af byen, lige syd for Beijing Hovedbanegård, er der en restl af muren. Tre af portene i bymuren er også intakt (Desheng porten, Yongding porten og Zhengyang porten).

Beijing har været hovedstaden for de tre sidste dynasties (Yuan, Ming og Qing) samt to tidligere dynastier Liao og Jin. Beijing er ofte omtalt som en “de gamle Fem dynasties hovedstad .
Selve byen Beijing var et stort fæstningsværk opdelt i den ydre by, den indre by, kejserbyen og Palads byen (Den Forbudte By). Alle bydelene havde fæstninger rundt om bydelen med tårne, porte, skydespjæld, fjende observation tårne, hjørne vagt tårne og voldgrav. Det var det mest omfattende forsvar system i kejserens Kina.

Her kommer lidt forskellige billeder fra Den Forbudte By…

beijing-2011-034
Mange turister!
Stå ret!
Stå ret!
Den store rorgænger
Den store rorgænger

Man tror det er løgn, men der lå faktisk tidligere en Starbucks i Den Forbudte By!? den blev dog lukket efter massive protester 🙂
Generelt er der rigtigt mange ting at se i Beijing, så istedet for at skrive en mindre roman, kommer her en stak billeder mere 🙂

Fed!
Fed!
Det er koldt jo!
Det er koldt jo!
Der skal være orden!
Der skal være orden!

Den famøse “Peking And”

Det smager faktisk ret godt!
Det smager faktisk ret godt!
Anden skæres
Anden skæres

Der er naturligvis Pandaer i Beijing Zoo 🙂 (at resten af Zoo så ligner noget der burde ligge i Nordkorea er så en anden snak).

beijing-2011-127

Delikatesser anyone? 🙂

Det ser da lækkert ud
Det ser da lækkert ud
Nej tak
Nej tak
Heller ikke!
Heller ikke!

Ingen tur til Kina er komplet uden en tur til Den Kinesiske Mur, så vi bookede en heldagstur til muren og kejser gravene. Vores guide (med navnet Storm?), havde arrangeret dagen for os, og det skulle vise sig at den kom til at indeholde en overraskelse eller 2!

beijing-2011-163

Vi vidste at turen indeholdt frokost, men vi blev noget overraskede da vi fandt ud af at frokosten skulle indtages i et privat hjem, men ikke nok med det, den skulle indtages i familiens soveværelse mens de sad udenfor i kulden og ventede! Det var en noget speciel oplevelse…..

Der grilles
Der grilles
Familiens soveværelse
Familiens soveværelse
Huset
Huset
Frokosten
Frokosten

Ja, frokosten var en noget syret oplevelse!

Tøjvask... i 10 graders frost!
Tøjvask… i 10 graders frost!

Efter frokosten gik turen videre til “Muren”, og det skulle vise sig at vi var de absolut eneste mennesker på stedet den dag… Det er så åbenbart fordelen ved at rejse på den årstid (hvor det i øvrigt er P…. koldt!) 🙂

Muren
Muren
En anelse stejl
En anelse stejl

beijing-2011-210

Fantastisk syn, specielt fordi der ikke var andre turister…
Næste stop på turen var et besøg hos en ældre mand som åbenbart i et drømmesyn havde fået fortalt at han skulle bygge et tempel i sin baghave…
Inden vi fik lov at se templet, skulle vi dog lige se en video af et optog til ære for templet/guden… Bemærk guiden til venstre der har travlt med at spise 🙂

Home entertainment center
Home entertainment center

… Samt se familiens hjemmebyggede komfur 🙂

Komfuret
Komfuret
Pletskud
Pletskud
Templet
Templet
Mere tempel
Mere tempel
Smil!
Smil!

Alt i alt en rigtigt spændende dag med masser af “Kodak Moments” 🙂

Tilbage i storbyen skulle den lokale Apple Store naturligvis besøges… Jeg har ALDRIG set så mange mennesker i en butik!

Apple Store
Apple Store

… men der var til gengæld en hel byge sortbørshajer udenfor! “U wanna buy iPhone”?

U buy!
U buy!

Inden det her ender som min version af Ved Vejen kommer her nogle flere billeder fra Smog Capital of the world 🙂

Der pudses sko
Der pudses sko
Gryderet?
Gryderet?
Smil!
Smil!
Gadekøkken
Gadekøkken

beijing-2011-062

Ingen tur til Østen (ihvertfald for mit vedkommende), vil være komplet uden et besøg i den lokale elektronik biks 🙂
Lenovo mobiltelefoner siger du?! Kampagne tilbud?! Medfølger der 1L madolie????? FANTASTISK, den tager jeg! 🙂

Slag tilbud
Slag tilbud

Her kommer den unge dame så med telefonen… og madolien! 🙂

I Beijing bør man besøge “Sommerpaladset”

Det gamle kejserlige sommerpalads (pinyin: Yuanming Yuan) var et kompleks af paladser og haver, der fyldte 3,5 km², hvilket er næsten fem gange så stort som Den Forbudte By. Det lå otte km nordvest for Beijing. Det blev bygget i det 18. århundrede og starten af det 19. århundrede. Qing-dynastiets kejsere boede og styrede Kina fra det gamle kejserlige sommerpalads. Den Forbudte By i Beijing blev kun brugt til formelle ceremonier. Det gamle Sommerpalads blev fuldstændigt ødelagt af en engelsk-fransk straffeekspedition i l860 (under Opiumskrigen).


Det gamle sommerpalads, (Den Perfekte Renheds Have, Yuanmingyuan) var opdelt i tre områder, der hver havde hundredevis af haller, pavilloner, templer, gallerier, søer osv. Man havde genskabt flere berømte steder i det sydlige Kina. Der var også efterligninger af europæiske bygninger lavet i sten. Det er stadig muligt at besøge stedet, der er beliggende ikke langt fra Qinghua-universitetet, hvor man bla. kan se ruinerne af de europæiske stenbygninger.
Sommerpaladset er meget imponerende, og man kan sagtens bruge en hel dag på at se det hele…

Trafikken i Kina er HELT forbudt, og det lykkedes da også at overvære et trafikuheld!

Det ser skidt ud når en madvogn kolliderer med en cykel! :-)
Det ser skidt ud når en madvogn kolliderer med en cykel! 🙂

Flere stemningsbilleder fra Beijing…

Godt
Godt
Smil
Smil
Arbejdstilsyn?
Arbejdstilsyn?

Min kære Fru Moder havde fødselsdag d. 30/12, så det skulle naturligvis fejres…. Jeg havde bedt hotellet om at skaffe en kage eller lignende, det gjorde de også, men den blev leveret til mig med et kort hvor der stod “Happy birthday Mr. Blom”?!?! 🙂

Happy birthday
Happy birthday

Ja, kinesernes engelsk kundskaber lader noget tilbage at ønske! 🙂
Kineserne fejrer ikke nytår d. 31/12, så det blev en noget stille aften med fyrværkeri i TV…

Efter at have oplevet Beijing og omegn, var det tid til at vende næsen hjemad… Ikke så skidt når man kan se frem til dette 🙂

Emirates A380 First Class
Emirates A380 First Class
Emirates A380 First Class Suite
Emirates A380 First Class

beijing-2011-362

Et par timers ophold i Emirates First Class Lounge i Dubai 🙂

First Class Lounge
First Class Lounge
First Class Lounge
First Class Lounge

Efter et par timers ophold i Dubai, gik turen det sidste stykke hjem, denne gang med en 777 🙂

Emirates First Class Boeing 777
Emirates First Class Boeing 777

beijing-2011-405

Tak for denne gang 🙂

Blom – Nu med (næsten) skæve øjne!

Tags: , , , , , ,
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.